22 Mart 2012 Perşembe

Kıymalı Lazanya


İç Harcı İçin;
  • 10 adet Lazanya 
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1adet büyük boy domates 
  • 1 adet havuç
  • Yağ
  • Tuz
  • Karabiber ve çok az biberiye 
Beşamel Sos İçin;
  • Yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 süt 
  • 1/2 su bardağı kaşar peynir
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı;
  • Önce tavada kıyma biraz kavrulduktan sonra diğer malzemelerde kıymaya eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Beşamel sos için tencereye yağ ve un ilave edilir un kavruluncaya kadar karıştırılır.Üzerine süt eklenir katılaşmaya başlayınca tuz ,karabiber  ve kaşar ilave edilir.
  • Küçük Borcam  yağlanır lazanya üstüne beşamel sos ve hazırlanan harç eklenerek 5 kat için aynı işlem yapılarak döşenir.En son lazanyanın üstüne kaşar rendesi serpilir ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.

21 Mart 2012 Çarşamba

Hamsi Tava


Malzemeler;
  • Hamsi
  • Mısır Unu 
  • Un
  • Tuz
  • Yağ
Yapılışı.;
  • Hamsiler temizlenip yıkanır .
  • Mısır unu ,tuz ve unu karıştırıp içerisine hamsileri eklenir.
  • Hamsi tavasına, hamsilerin kuyrukları aşağıda kalacak şekilde yuvarlak şekilde dizilir.
  • Hamsilerin üzerine 2 yemek kaşığı kadar yağ gezdirilir.
  • Hamsi kızardıktan sonra Tavanın kapağına alınıp üste kalan kısım alta çevrilir ve çok az yağ gezdirilerek kızarması sağlanır.
Not: Hamsiler yıkandıktan sonra üzerine tuz ve limon sıkıp hamsileri biraz bekletiyorum