İç Harcı İçin;
- 10 adet Lazanya
- 300 gr kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1adet büyük boy domates
- 1 adet havuç
- Yağ
- Tuz
- Karabiber ve çok az biberiye
- Yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 süt
- 1/2 su bardağı kaşar peynir
- Tuz
- Karabiber
- Önce tavada kıyma biraz kavrulduktan sonra diğer malzemelerde kıymaya eklenerek pişmeye bırakılır.
- Beşamel sos için tencereye yağ ve un ilave edilir un kavruluncaya kadar karıştırılır.Üzerine süt eklenir katılaşmaya başlayınca tuz ,karabiber ve kaşar ilave edilir.
- Küçük Borcam yağlanır lazanya üstüne beşamel sos ve hazırlanan harç eklenerek 5 kat için aynı işlem yapılarak döşenir.En son lazanyanın üstüne kaşar rendesi serpilir ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.