29 Ağustos 2012 Çarşamba

Fırında Peynirli Ekmek

Hafta sonları, kahvaltı benim için günün en önemli öğünü… Klasik kahvaltının yanında mutlaka ekstralar( kızartma, patatesli yumurta, krep, peynirli ekmek) olması gerekiyor.
Bayatlamış ekmekleri de değerlendire bileceğiniz benim hazırlamaktan ve yemekten büyük keyif aldım bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Tarifin ana maddesi ekmek ve peynirden oluşuyor içerisine ekleyeceğiniz malzemeler ( sucuk, salam, sosis, domates, biber, zeytin) tamamen sizin zevkinize kalmış.

Malzemeler ;
  • Bayat Ekmek
  • Beyaz Peynir
  • 1 Adet Yumurta
  • Margarin (bıçakla incecik tatlı kaşığı kadar kesip 2-3 tane ekliyorum.)
  • Domates
  • Zeytin
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Yapılışı ;
  • Ekmekleri dilimliyoruz.
  • Karıştırma kabında peyniri çatalla ezin. İçerisine zeytin hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Tepsinin içerisine yağlı kağıdı serin ve ekmeklerin üzerine hazırladığınız karışımı kalın bir tabaka halinde sürün.
  • Çekirdeği çıkarılmış zeytinleri de üstüne ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.