Malzemeler;
- Yaş Maya + 1 Yemek Kaşığı Şeker
- 2 Su Bardağı Ilık Su
- Yarım Su Bardağı Şeker
- Yarım Su Bardağından Biraz Fazla Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Adet Yumurta ( Beyazı hamuru için sarısı da poğaçaların üstüne sürmek için )
- Aldığı Kadar Un
- Mayaya 1 su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip maya kabarana kadar biraz bekleyin.
- Ayrı bir kaba diğer malzemeleri ekleyip kabaran maya ve unu da ekledikten sonra yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Hamurları ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp oklava yardımıyla avuç içi kadar açıyoruz.
- Hazırladığımız parçaları poğaça katlar gibi bir ucunu diğer ucuna kapatıyoruz.
- Hazırladığımız hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Poğaçaların mayalanması için tepsiyi hemen fırına koymuyoruz biraz bekletiyoruz. Poğaçalar kabardıktan sonra önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.
Not: Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için bekletmiyoruz. Tepsiye dizdikten sonra fırına vermeden mayalanması için bekletiyoruz.