5 Şubat 2013 Salı

Cığıtma

Bu hafta sonu kahvaltıda misafirlerim vardı. Kahvaltı çeşitliliğini artarıyım ne yapsam diye düşünürken uzun zamandır yemediğim cığıtma geldi aklıma...Cığıtma da neymiş diyebilirsiniz aslında herkesin bildiği fakat yöreden yöreye ismi farklılık gösteren bir poğaça türü diyebiliriz.
 
Malzemeler;
  • Un
  • Su
  • Maya ( ben kuru maya kullandım ama isterseniz yaş maya da kullanabilirsiniz.)
  • Tuz
İç Malzemesi;
  • Peynir
  • Yumurta
  • Maydanoz
  • Kırmızı Toz Biber
Yapılışı;
  • Geniş bir kaba un, maya, tuz ve suyu koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamuru biraz beklemeye alıyoruz.
  • Bu arada yine geniş bir kapta beyaz peyniri ezip içi ne maydanoz, kırmızı biberi ve yumurtayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hamurları bir oklava yardımıyla yuvarlak şekilde açıp iç harcını koyduktan sonra bazlama gibi kapatıyoruz.
  • Hazırladığımız cığıtmaları kızgın yağda kızartıp servis ediyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: