4 Ekim 2012 Perşembe

Badem Tatlısı

Tatlı sevenler için pratik bir tarif ...Özellikle kalabalık misafir ağırlayacaksak mutlaka çeşidin birisi badem tatlısı olur.Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hem hafif hem de yapımı çok basit. Ortaya küçük bir hamur çıkmakta fakat bu gözünüzü korkutmasın toplamda  40-45 tane tatlı çıkıyor.

Malzemeler;

  • 1 Fincan Yoğurt
  • 1 Fincan Ay çiçek Yağ
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Un
  • Badem
Şurubu için;

  • 2,5 Su Bardağı Şeker
  • 2,5 Su Bardağı Su
Şeker ve su iyice karıştırılacak ki şeker erisin.
Yapılışı;

  • Badem hariç bütün malzemeleri karıştırın. Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4 fincandan biraz fazla) ilave edin elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak
  • Küçük yuvarlaklar yapın üzerilerine birer badem koyun
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin
  • Şurubunu hazırlayın ve tepsiyi fırından çıkarınca soğuk şurubu dökün.

 

Hiç yorum yok: