Malzemeler;
- 2 Adet Patates
- 1 Su Bardağı Nohut
- 1 Adet Tavuk Göğsü ( isterseniz tavuk adetini çoğaltabilirsiniz.)
- 1 Adet Yumurta
- 2 Su Bardağı Yoğurt
- Kuru Nane
- 2 Yemek Kaşığı Yağ
- Nohutları önceden ıslatın.(Önceden dolapta haşlanmış nohut vardı ben onu kullandım).
- Patatesleri iri iri doğrayın, tavuk göğsünü de iri kareler şeklinde doğrayın.
- Düdüklü tencereye nohut, patates ve tavukları ekleyip yeterli miktarda su koyup pişirin.(Tencerede de yapabilirsiniz ama ben zamandan tasarruf etmek için düdüklü tencereyi tercih ettim)
- Ayrı bir tencereye yoğurt ve yumurtayı koyup çırpın.
- Yemeğin önce suyunu yoğurda karıştırıyoruz ki kesilmesin.Ardından patates, nohut ve tavukları da ekleyip biraz daha pişirin.
- En son yağda naneyi kavurup yemeğin üstüne dökün.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder