25 Eylül 2012 Salı

Fırında Şehriyeli Tavuk


Yapı kolay, lezzeti yerinde bir yemek...İsteğe göre tavuk yerine et ile de yapılabilinir.

Malzemeler;
  • 8 Adet Tavuk Baget
  • 1/2 Paket Arpa Şehriye
  • 2 Adet Domates
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 2-3 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
  • Tuz, Karabiber
Yapılışı;   
  • Öncelikle tavukları haşlıyoruz.
  • Tavuklar haşlanırken ayrı bir tencerede domatesleri rendeleyip salça, tuz ve karabiber  ekleyip sos hazırlıyoruz. 
  • Sosun üzerine tavuğun haşlanan sosundan koyup sulu bir kıvam elde ediyoruz.
  • Tavuklar haşlanınca borcama sıvı yağı koyup tavukları aralıklı olarak diziyoruz.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında tavukları biraz kızartıyoruz.( bunu yapmaya bilirsiniz çünkü ben tavuğu kızarmış sevdiğim için yaptım)
  • Tavukların üzerine arpa şehriyeleri döküp üzerine sosu da ekledikten sonra fırında pişirmeye devam ediyoruz.
  • Şehriyeler suyunu çekene kadar pişirip sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: