18 Eylül 2012 Salı

Patatesli Yumurta

Özellikle öğrencilerin olmazsa olmazlarındandır patatesli yumurta. Yapımı kolay, masrafsız malzemeler ve günün her öğününde bıkmadan usanmadan yenilebilen bir lezzet klasiği.
Tarif yumurta ve patatesten ibaret ama isteğe göre çeşitlendirilebilinir.(mısır, sucuk, sosis, kaşar peyniri gibi )
Malzemeler;
  • 2 Adet Patates
  • 2 Adet Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz, Karabiber, Kırmızı Pul Biber
Yapılışı;
  • Patatesleri soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Teflon tavaya yağı koyun üzerine doğradığınız patatesleri ekleyin. Arada karıştırarak önlü arkalı kızartın.
  • Kızaran patateslerin üzerine baharatları ve tuzu ekleyin.
  • Derin bir kâseye yumurtaları kırıp çırpın ve kızaran patateslerin üstüne dökün. Tavayı kapakla kapatıp kısık ateşte yumurtalar istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Ben bu tarife ilave olarak mısırda ekliyorum çok yakışıyor denemenizi tavsiye ederim.


Hiç yorum yok: