22 Ekim 2012 Pazartesi

Sandviç Poğaça

Sabahları işe giderken kahvaltıyı evde yapamadıysam işte mutlaka simit, poğaça veya sandviç yiyorum.Hafta sonu evdeydim.Birden aklıma biz küçükken annemin sıklıkla yaptığı ve bizim severek yediğimiz sandviç poğaçalar geldi. Annemi arayarak tarifini aldım ve hemen yaptım.Bu lezzetli sandviçlerin tarifi sizinle de paylaşmak istedim.
Malzemeler;

  • Yaş Maya + 1 Yemek Kaşığı Şeker   
  • 2 Su Bardağı Ilık Su
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • Yarım Su Bardağından Biraz Fazla Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Adet Yumurta ( Beyazı hamuru için sarısı da poğaçaların üstüne sürmek için )
  • Aldığı Kadar Un
Yapılışı;

  • Mayaya 1 su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip maya kabarana kadar biraz bekleyin.
  • Ayrı bir kaba diğer malzemeleri ekleyip kabaran maya ve unu da ekledikten sonra yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurları ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp oklava yardımıyla avuç içi kadar açıyoruz.
  • Hazırladığımız parçaları poğaça katlar gibi bir ucunu diğer ucuna kapatıyoruz.
  • Hazırladığımız hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Poğaçaların mayalanması için tepsiyi hemen fırına koymuyoruz biraz bekletiyoruz. Poğaçalar kabardıktan sonra önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. 
Fırından çıkardığımız poğaçaların içine istediğiniz malzemeleri koyup servis yapın.

Not: Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için bekletmiyoruz. Tepsiye dizdikten sonra fırına vermeden mayalanması için bekletiyoruz.

Hiç yorum yok: